Raisin in the sun

Ëndërr e vonuar

nga Langston Hughes

Çka ndodhë me ëndrrën e vonuar?

A thahet
si kokërr rrushi në diell?
Apo qelbet si vrragë–
Dhe pastaj zhduket?
A kutërbon si mish i kalbur?
Apo vë kore dhe sheqeroset–
si ëmbëlsirë me sirup?

Ndoshta vetëm varet,
si një ngarkesë e rëndë.

Apo shpërthen?

Përktheu: Arianit Dobroshi, ndihmoi Senton Kaçaniku.

A Dream Deferred

by Langston Hughes

What happens to a dream deferred?

Does it dry up
like a raisin in the sun?
Or fester like a sore–
And then run?
Does it stink like rotten meat?
Or crust and sugar over–
like a syrupy sweet?

Maybe it just sags
like a heavy load.

Or does it explode?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.